Webshop maken en beheren
Hoe leuk is het om als school een eigen webshop te hebben en hoe trots ben jij die gemaakt hebt?
Van het programmeren, naar reclame, van het maken van producten tot het verdienen van geld. Het komt allemaal aan bod in de lessen van De Schoolwebwinkel.
Je maakt een échte webshop. Deze gaat live en wordt beheerd door leerlingen in een webshopteam. Alles is echt!
Klas 4 Economie en Ondernemen maakt en beheert de webshop. In de winkel zijn Niels en Bas aan het werk met de webwinkel.
De producten op de webshop komen uit de schoolwinkel; zijn zelfgemaakt door bijvoorbeeld de afdeling Bouw, Wonen en Interieur of zijn gesponsord door lokale ondernemers
Bij dit keuzevak bedenk je een eigen webshop bedenken. Deze webshop ga je ontwikkelen en onderhouden, rekening
houdend met doelgroep, assortiment en marktpositie
Je maakt eerst een prototype, daarna ga de webshop voorbereiden voor publicatie. Je gaat online verkopen, promotie maken, betaalmogelijkheden herkennen en toepassen, de opslag en verzending toepassen, voorwaarden voor retourzending herkennen en toepassen, een resultatenoverzicht presenteren en als laatste de uitvoering nabespreken en evalueren.
Bas laat in de video zien hoe artikelen gefotografeerd worden in het lokaal.
Natuurlijk is er lol met het maken van video's voor een green screen!
Dit zijn de 7 belangrijkste risico's bij het starten van een webwinkel
Welke risico's een webwinkel loopt, verschilt per situatie. Omdat er wel bedreigingen bestaan waarmee élke online onderneming geconfronteerd kan worden, is het slim om hier al in de beginfase over na te denken. Alleen zo kun je jouw webshop hiertegen beschermen..
Nederland beste e-commerceland
Bijna een derde van de wereldbevolking shopt al online. Met dank aan de Nederlanders, want dat zijn de gretigste online shoppers van Europa. In Nederland heerst zelfs het beste e-commerceklimaat ter wereld, op één na.
Anderhalf miljard op deze planeet mensen kochten in 2019 online. De wereldwijde koploper was tot nu toe Nederland: Liefst 91% van de Nederlandse 16-plussers koopt weleens iets online, bevestigt ook de Europese Commissie. Dat is 9% meer dan in 2015. België staat pas op de achtste plaats met 80%, even veel dus als in Nederland vijf jaar geleden. In landen als Italië en Bulgarije shopt nog niet de helft online. Toch moet Nederland bij de VN-rangschikking dit jaar één land voor laten gaan: Zwitserland heeft voortaan ’s werelds beste e-commerceklimaat.
Webshop van het jaar 2020- 2021
Voordat je met een eigen webshop begint is het goed om te kijken een goed voorbeeld. Je kunt klikken op de button en een kijkje nemen bij de beste webshop van het jaar. Dit jaar is dat de Futurumshop. Zij verkopen alles op het gebied van fietsen.
Website van het jaar 2020
De vakinhoudelijke uitwerking is gebaseerd op het landelijk vastgestelde examenprogramma voor dit keuzevak.